Pompoenerie

de Pompoenerie

Stel je voor, een enorm veld met duizenden pompoenen, hoe ver je ook kijkt! Het is te vinden op De Pompoenerie in het prachtige Drenthe. Rondom deze boerderij, die al meer dan 100 jaar oud is, groeien talloze soorten pompoenen en kalebassen die je kunt bewonderen tijdens een wandeling langs het veld.

 

Oranje, groen, rood, geel; de pompoenen op De Pompoenerie zijn er in allerlei kleuren. Sinds twintig jaar geleden de eerste pompoen in de moestuin geplant werd, zijn er onder leiding van de familie Huizing in rap tempo steeds meer verschillende soorten kalebassen gekweekt.


Wat ooit begon met één pompoen is uitgegroeid tot één van de meest uitgestrekte pompoenvelden in Nederland.

 

Pompoencadeautjes
Jammer genoeg kun je na een bezoekje aan De Pompoenerie niet één van de prachtige pompoenen mee naar huis nemen, maar niet getreurd. Op de boerderij zijn twee blokhutten te vinden, waar genoeg originele pompoencadeautjes te koop zijn. Leuk voor jezelf, maar ook om je familie en vrienden thuis mee te verrassen.

 

Activiteiten
Wil je meer te weten komen over pompoenen? Ook dat kan op De Pompoenerie, waar je een rondleiding op de boerderij kunt krijgen en lezingen en diapresentatie’s over de pompoen kunt bijwonen. Maar het allerleukste is natuurlijk de workshop pompoen uitsnijden, die je op de boerderij maar ook thuis kunt volgen. Perfect voor Halloween!

 

De Pompoenerie
Weerdingerkanaal nz 114
7831 HH Nieuw Weerdinge
0591-521294

 


 

winkel, workshop, kinderen, wandelen

Bij de boer op bezoek is een initiatief van

Meike Kleemans en Francoise Theunen


Contact

Meike Kleemans & Francoise Theunen
info@bijdeboeropbezoek.nl

Heb je ook leuke boerderij bezocht?
Meld deze dan aan via het formulier

Copyright @ Francoise Theunen en Meike Kleemans - All Rights Reserved