Kaasboerderij Zeilzicht

Kaasboerderij Zeilzicht

In Zuid-Schermer, vlakbij Alkmaar, ligt kaasboerderij Zeilzicht. Hier houdt het echtpaar Arie en Corrie zich al zo’n 25 jaar bezig met het maken van kaas. Zij doen dit op ambachtelijke wijze, waarbij ze gebruik maken van oude tradities maar ook van moderne technieken.

En het leuke is dat je op Zeilzicht ook zelf kaas kunt leren maken!


Het is mogelijk om elke dag in de week een twee-urige workshop kaasmaken te volgen. Je kunt dit in combinatie doen met een rondleiding over de boerderij waarbij Arie je onder andere de stallen met 140 koeien laat zien. Ook kun je kaas proeven en een film bekijken waar je kunt zien hoe de kaas op Zeilzicht gemaakt wordt.


Winkel
Op de boerderij bevindt zich ook een winkeltje waar je allerlei verschillende heerlijke zelfgemaakte kazen kunt kopen; van jong en oud tot brandnetel- of torinokaas. Het is ook mogelijk om op de boerderij te lunchen, al moet hiervoor wel een afspraak gemaakt zijn.

 

Diverse mogelijkheden
Een workshop kaasmaken is ideaal voor een bedrijfsuitje, kinderfeestje of familiereünie. Maar natuurlijk kun je ook gewoon je vrienden meenemen! De workshops zijn mogelijk vanaf minimaal 4 personen.

Kaasboerderij Zeilzicht
Westdijk 15
1847 LH Zuid-Schermer (Alkmaar)
072-5044340


foto’s: Kaasboerderij Zeilzicht


Bij de boer op bezoek is een initiatief van

Meike Kleemans en Francoise Theunen


Contact

Meike Kleemans & Francoise Theunen
info@bijdeboeropbezoek.nl

Heb je ook leuke boerderij bezocht?
Meld deze dan aan via het formulier

Copyright @ Francoise Theunen en Meike Kleemans - All Rights Reserved