logo

Aardbeienboerderij RozemArrie

Vlakbij Ommen in Overijssel, ligt de gezellige aardbeienboerderij RozemArrie. Sinds 2007 worden hier heerlijke aardbeien geteeld door de familie Rozema. Er worden op de boerderij maar liefst vijf verschillende rassen gekweekt, die allemaal hun eigen smaak, aroma en vorm hebben. Nieuwsgierig naar hoe het telen in zijn werk gaat? De familie Rozema vertelt je er graag over!

Winkeltje
Op het terrein van de RozemArrie vind je een authentiek bakhuisje waar een winkeltje in gevestigd is. Hier kun je lekker smullen van aardbeienijs, maar natuurlijk ook jam en zelfs aardbeiensaus kopen. De jam kan geproefd worden met een van Rozemarries specialiteiten: poffert. Dit is een variant op de Britse scone, dat vaak gegeten werd en wordt door boerenfamilies na het werken op het land. Daarnaast zijn er in het winkeltje ook allerlei leuke aardbeien hebbedingen te vinden die ideaal zijn om cadeau te geven aan iemand.

Terras
Op het terras kun je genieten van allerlei lekkernijen zoals aardbeien op beschuit of wafel, mét natuurlijk een flinke dot slagroom erbovenop!  Als het weer wat minder is, kunnen gasten binnen heerlijk lunchen, pannenkoeken eten of een high tea bestellen. De RozemArrie is namelijk ook een paradijs voor theeliefhebbers, met een echte theeschenkerij waar bijzondere soorten thee worden geschonken.

Arrangementen
Tot slot is de boerderij is ook ideaal voor kinderen en groepen; de kids kunnen spelen in het stro en struinen over de aardbeienvelden en voor groepen zijn er diverse arrangementen beschikbaar, waaronder wandelen, picknicken en zelfs een heuse koesafari. Genoeg te doen dus op de RozemArrie!

Aardbeienboerderij RozemArrie    
Ridderinkweg 1
7735 KG  Arrien
0529463008

foto’s: Aardbeienboerderij RozemArrie

Date: februari 09, 2017