logo

De Simonehoeve

Voor het ultieme ‘Holland-gevoel’ ga je naar De Simonehoeve in Katwoude. Op deze kaas,- en klompenmakerij in Noord-Holland leer je hoe echte Goudse kaas gemaakt wordt en wordt duidelijk waarvoor een klompenmaker zijn bok gebruikt.

De kaasmaker laat je graag zien hoe de lekkerste Edammer en Goudse kaas tot stand komt. Je komt te weten hoe kaas aan zijn smaak komt en wat het verschil is tussen oude en belegen kaas.

Handwerk
Voor nog meer echte Hollands traditioneel handwerk is een kijkje bij de klompenmakerij een must. Klompen en Nederland horen bij elkaar. Niet alleen de boeren droegen ze, maar ook de vissers. Maar hoe worden klompen eigenlijk gemaakt? De klompenmaker demonstreert dit oude Hollandse ambacht.

Winkel
In de winkel van de Simonehoeve komt alles samen. Je vindt hier de producten uit de kaasmakerij, zoals Edammer en Goudse kaas. Daarnaast is er een enorme keus aan klompen, Delfts Blauw aardewerk en souvenirs. Ook is er een scala aan streekproducten te koop. Dat wordt genieten van de diverse vruchtensappen, vruchtenwijn en zalige Hollandse koek.

Activiteiten
Iedereen is welkom om even een kijkje te nemen in de kaas,- en klompenmakerij, het restaurant en in de winkel, maar daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor een geheel verzorgde dag. Waar heb je zin in? Een gezellige excursie of een middag met Oudhollandse spellen? Klompen decoreren of toch liever naar Volendam en vis proeven? Van Hollandse lunch tot het roken van makreel of paling en van folklore tot high tea; bij De Simonehoeve kan het allemaal!

De Simonehoeve
Wagenweg 2
1145 PW Katwoude/Volendam
0299-651113
info@simonehoeve.com

foto’s: De Simonehoeve

 

Date: februari 13, 2017