logo

De Zandroos

Welk seizoen het ook is, op De Zandroos is altijd wat te doen. Deze landwinkel, die gelegen is in Gelderland, bestaat al sinds 1950 en is de perfecte plek om te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Nadat er jarenlang appels en peren geteeld werden, staat De Zandroos sinds 2000 vooral bekend om de fruittuin, waar je zelf de heerlijkste vruchten kunt plukken. Naast peren en appels zijn er vele soorten aardbeien, pruimen, kersen en (kruis) bessen voorhanden. Natuurlijk verschilt elk seizoen het aanbod, dus kijk voordat je op plukjacht gaat even op de website welk fruit er dat seizoen groeit.

Alles wat groeit en bloeit
Naast het plukken van fruit kun je op De Zandroos ook van alles lezen over het groeien en bloeien in de boomgaard, terwijl je een wandeling maakt tussen de fruitbomen. Voor kinderen is er zelfs een speurtocht waarbij ze op een speelse manier allerlei leuke dingen leren over fruit. Na de wandeling is het goed toeven op het fijne terras van Cafe Catootje met een brunch, lunch of lekker fruittaartje, terwijl de kinderen lekker los kunnen gaan op de aanwezige trampolines.  

Landwinkel
Naast plukken en wandelen kun je op De Zandroos ook genieten van verschillende arrangementen; zo is het mogelijk om een wandeling over de boerderij te maken onder leiding van de fruitteler, waarna je van je geplukte fruit heerlijke jam leert maken. Ook kun je eindigen met een gezellige picknick of kiezen voor het High Tea arrangement waarbij je zelf de, veelal uit fruit bestaande, gerechtjes maakt. Voordat je naar huis gaat, moet je natuurlijk nog wel even langs de winkel waar diverse verse streekproducten te koop zijn!

De Zandroos
Van Heemstraweg 48B
6654 KE Afferden
0487-514102

foto’s: De Zandroos

 

 .

Date: februari 10, 2017