logo

Groot Antink

De jam die gemaakt wordt op Groot Antink noemen ze zelf op zijn Achterhoeks ‘onmeunig lekker’ en gelijk hebben ze! Of het nu gemaakt is van aardbeien, frambozen, bramen en bessen, de jam van deze jammakerij is om te smullen.

Het gaat er ambachtelijk aan toe in de jammakerij van Groot Antink in Groenlo, Gelderland. Precies zoals hun oma het alijd deed, kookt de familie Geerdinck de jam in kleine koperen pannen. Zo blijft de jam perfect op smaak. Naast de wel 100 soorten jam, worden er in de keuken ook chutney en diverse sauzen gemaakt. Deze lekkernijen zijn allemaal te koop in de boerderijwinkel van Groot Antink, samen met een groot assortiment aan streekproducten zoals Achterhoekse wijnen, Doesburgse mosterd en heerlijke honing.

Zelf plukken
Op Groot Antink kun je ook zelf je fruit plukken om er thuis  jam van te maken. Tussen mei en augustus kun je er verschillende soorten plukken, zoals aardbeien, aalbessen, kruisbessen, bramen en frambozen. Ga op pad in de pluktuin en laad je mandje vol met sappig fruit. Hoe heerlijk is het wel niet om dezelfde week nog een beschuitje met eigengemaakte jam te eten?

Boerderijcamping
Zin in een ontspannen vakantie in de Achterhoek? Op de boerderijcamping van Groot Antink kampeer je midden in de natuur en kom je helemaal tot rust. De camping heeft 15 staanplaatsen en ligt zo’n 2 km vanaf Groenlo. Het is ideaal gelegen voor fietsers en wandelaars met genoeg bezienswaardigheden in de omgeving. En ‘s ochtends is het fijn wakker worden met verse broodjes uit de campingwinkel.

Groot Antink
Vredenseweg 106
7141 MB Groenlo
0544-465945 / 461823
info@grootantink.nl

Foto’s: Groot Antink

 

 

Date: december 18, 2016