logo

IJs-activiteitenboerderij van Herk

Op de boerderij van de familie van Herk in het Noord-Hollandse Loosdrecht kun je maar liefst meer dan 40 smaken ijs proeven! Dit ijs is afkomstig van de melk van de koeien op de boerderij en wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Het ijs van van Herk bevat geen kleur- en smaakstoffen en is verser dan vers. Fervente ijsliefhebbers moeten dus zeker een bezoekje brengen aan Loosdrecht!

Het natuurlijke boerderij-ijs is, afhankelijk van het seizoen, onder andere te verkrijgen in de smaken caramel, chocolade, stroopwafel, banaan, kaneel, mokka, honing, aardbei, boerenjongens en zelfs speculaas. In de aanwezige boerderijwinkel kun je trouwens ook verse fruitsappen en kazen kopen.

Boerengolf
Naast smullen van heerlijk ijs, kun je op de boerderij van de familie van Herk ook gezellig een potje boerengolf spelen. Je doet dit in de weilanden rondom, tussen de grazende koeien en andere boerderijdieren, omringd door het prachtige Noord-Hollandse platteland. Volwassenen kunnen terecht op een drie kilometer lange golfbaan met 10 holes, voor kinderen is er een speciale baan met vijf holes.

Alles voor kinderen
Naast dit alles is de boerderij ook nog eens gespecialiseerd in kinderfeestjes. Er is van alles mogelijk: zo kunnen kinderen hun diploma dierverzorging halen door te laten zien hoe goed ze bijvoorbeeld pony’s kunnen borstelen, er kan gereden worden op grote skelters en je kunt er ook ponyrijden, spelen in de hooiberg, een tractorritje maken en een speurtocht doen. Talloze mogelijkheden dus! Educatief gezien kun je ook op de boerderij terecht: er zijn verschillende leerzame en leuke excursies en rondleidingen te doen, ideaal voor schoolreisjes.

IJs- en activiteitenboerderij van Herk
Oud Loosdrechtsedijk 38a
1231 NB Loosdrecht
info@ijsboerderijvanherk.nl

foto’s: Ijs- en activiteitenboerderij van Herk

Date: december 18, 2016